Dublin in 2 Dagen: alles wat je moet weten
Als je 48 uur hebt om Dublin te zien laat ik je deze routebeschrijving na, zodat je van tevoren weet wat het beste is wat je in twee dagen in de Ierse hoofdstad kunt zien en doen.
Dublin is een zeer interessante stad die niet overdreven veel monumenten en bezienswaardigheden heeft. Ze zijn allemaal op één plaats geconcentreerd, zodat het verre van een wensdroom is om de stad in 48 uur bijna in zijn geheel te zien.
In één dag kunt u het hele historische centrum van de stad bezoeken en een tweede dag hebben om enkele interessante plaatsen te bezoeken die verder van het centrum van Dublin liggen. Om uw tijd optimaal te benutten en alles op een efficiënte manier te bezoeken, deel ik met u deze routebeschrijving die is opgesteld om de beste dingen te zien en te doen in Dublin in twee dagen.
Dag 1: Historisch centrum van Dublin
Op de eerste dag van onze reis naar Dublin bezoeken we het centrum van de stad, waar de meeste interessante monumenten zijn geconcentreerd. Omdat ze allemaal dicht bij elkaar liggen, is het heel gemakkelijk om van de ene plaats naar de andere te lopen zonder het openbaar vervoer te hoeven nemen en niet te veel tijd te verliezen aan de reis. De plaatsen die we in onze eerste 24 uur zullen zien zijn:
Trinity College
Het is merkwaardig dat een van de meest bezochte plaatsen in Dublin de universiteit is. Trinity College is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld.
Het in het centrum van Dublin gelegen Trinity College kan worden bezocht en u kunt er rondwandelen in de historische gebouwen en groene ruimten die boordevol cultuur en geschiedenis zitten.
Binnen het complex bevindt zich de bibliotheek, bekend als de Oude Bibliotheek. Het is een van de mooiste openbare bibliotheken ter wereld, zo niet de mooiste.
Andere hoogtepunten zijn de klokkentoren, de eetzaal en de Douglas Hyde Gallery. Trinity is de ideale plaats om deze route te beginnen, ook vanwege de centrale ligging.
Molly Malone standbeeld
Vlakbij Trinity College zelf staat het standbeeld van Molly Malone, het icoon van Dublin. Het bronzen beeld stelt de figuur voor van een vrouw die vermoedelijk in de 17e eeuw leefde en een vissersvrouw en een prostituee was.
Het is niet met zekerheid bekend of Molly Malone echt heeft bestaan, maar een 19e-eeuws liedje met de titel Molly Malone or Cockles and Mussels heeft haar zo beroemd gemaakt dat zij een populair stadslied is geworden. Volgens de traditie zullen bezoekers die het beeld naderen en de borsten van het beeld aanraken, terugkeren naar Dublin.
Grafton Street
In deze autovrije straat staat het standbeeld van Molly Malone en het is de hoofdstraat van Dublin. Alle grote winkels en merken zijn in Grafton Street gevestigd, waardoor het een van de duurste straten van Europa is.
Afgezien daarvan is het de drukste wijk van de stad en is het vol met winkels van allerlei aard, goede sfeer en straatartiesten.
Merrion Square Park
Weg van de drukte van het stadscentrum kunt u een bezoek brengen aan Merrion Square Park. Het is gelegen in het hart van het stadscentrum, dus u hoeft niet ver te reizen om te genieten van een charmante groene omgeving.
In het begin was het een park uitsluitend voor de mensen uit de gelijknamige wijk. Onder deze mensen waren figuren als Oscar Wilde, Daniel O'Connell en George Russell, die hun eigen monumenten in het park hebben.
In hetzelfde park kunt u ook een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken, het bijbehorende meer en de flora en fauna die in deze prachtige ruimte samenleven.
Kasteel en stadhuis van Dublin
Dit gebouw in het centrum van de stad is niet het typische kasteel met kantelen waar men aan zou denken. Het is een complex dat in de loop van de geschiedenis verschillende functies heeft gehad, zoals een Vikingnederzetting, een militair fort, een rechtbank, enzovoort. Vandaag doet het dienst als stadhuis en als plaats voor officiële ontvangsten.
Dublin Castle kan in minder dan een uur worden bezocht met een rondleiding, waarbij u de vertrekken ziet die ooit door het koningshuis werden bewoond, de troonzaal en de kruittoren. Hoewel het er van buiten niet uitziet als een kasteel, mede door de grote brand in 1683, heeft het van binnen nog alle charme van een kasteel dat geschikt was voor grote koningen.
St. Patrick's Cathedral
Dublin heeft twee kathedralen, maar de meest interessante om te bezoeken is die welke genoemd is naar de beroemde heilige en beschermheilige van Ierland, St. Patrick. Deze kathedraal werd gebouwd naast de bron waar, volgens de legende, St. Patrick degenen doopte die zich tot het Christendom wilden bekeren.
Dit is de grootste kathedraal van Ierland en haar aantrekkingskracht, afgezien van de legende die aan de heilige verbonden is, ligt in haar historische muzikale traditie. Sinds 1742 beschikt het over een koor dat de belangrijkste religieuze werken heeft gezongen en dat vandaag de dag nog steeds gezongen missen opluistert, het enige in zijn soort in heel Ierland en Groot-Brittannië.
Temple Bar
Na een lange dag de geschiedenis van Dublin te hebben verkend, is het tijd om te ontspannen en wat is een betere manier om dat te doen dan in een van de legendarische Ierse pubs.
De ideale plek hiervoor is het Temple Bar district. In deze centrale wijk is een groot aantal pubs geconcentreerd die de plaatselijke bevolking en toeristen aantrekken en het nachtleven veranderen in een multicultureel feest dat u niet mag missen als u in Dublin bent.
Als je wilt weten wat de beste pubs in Dublin zijn, kun je via deze link de 10 meest aanbevolen pubs ontdekken.
Dag 2: Kilmainham Gaol Prison, Guinness Storehouse en Phoenix Park.
Nadat u het centrum van Dublin hebt leren kennen, is het tijd om er even tussenuit te gaan en twee van de meest bezochte plaatsen van de stad te bezoeken: Kilmainham Gaol Prison en het Guinness Storehouse experience.
Beide plaatsen zijn twee van de belangrijkste attracties van de hoofdstad en, hoewel ze ver van het centrum liggen, liggen ze zeer dicht bij elkaar. Om de reis compleet te maken, wat is een betere manier om van het typisch Ierse groen te genieten dan in het grootste park van Dublin. Een natuurlijke ruimte waar mensen en herten zij aan zij leven.
Kilmainham Gaol Gevangenis
Het klinkt vreemd om te zeggen dat een van de historisch belangrijkste plaatsen in Dublin een gevangenis is, maar het is zo. De gevangenis van Kilmainham Gaol was de verblijfplaats van enkele van de belangrijkste revolutionaire figuren in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd.
Een bezoek aan deze gevangenis maakt indruk, want het was het toneel van enkele pijnlijke executies en episodes.
Het bezoek plaatst u in de schoenen van enkele van de belangrijkste revolutionairen, zoals Charles Parnell, Henry Joy McCracken en Robert Emmet, wier cellen nog steeds plaquettes hebben met hun namen erop. Het is een bezoek dat een beetje een schok kan zijn, maar het is zeker de moeite waard om iets te leren over de geschiedenis van de stad Dublin en Ierland.
Guinness Storehouse
Ierland en Dublin zijn synoniem met bier. Een goed voorbeeld hiervan is het merk Guinness, een van de meest prestigieuze brouwerijen ter wereld, waarvan de oorsprong terug te voeren is tot de stad zelf. In 1759 opende de oprichter, Arthur Guinness, een brouwerij in Dublin, die in de loop der jaren uitgroeide tot een van de belangrijkste brouwerijen ter wereld.
De Guinness-brouwerij kan vandaagworden bezocht voor een blik uit de eerste hand op het brouwproces van Guinness, de geschiedenis van het merk en, natuurlijk, een bierproeverij. De brouwerij ligt vrijwel naast de gevangenis van Kilmainham Gaol, zodat beide in één ochtend bezocht kunnen worden.
Phoenix Park
Ierland wordt ongetwijfeld het best vertegenwoordigd door de kleur groen. Voor een groot deel ook vanwege het groen van zijn weiden en natuur. Dat geldt ook voor de parken in Dublin en met name voor het grootste park van Europa. Ten westen van de stad, in de buurt van het Guinness Storehouse, ligt het Phoenix Park.
Dit park beslaat meer dan 700 hectare en heeft de bijzonderheid dat het ook een natuurreservaat is waar een kudde herten leeft. Het werd in 1662 opgericht om de herten die in het gebied leven te beschermen en vandaag kunt u in dit park rondlopen terwijl u verschillende van deze dieren in het wild ziet.
Het is niet ongebruikelijk dat sommige herten naar je toe komen om te vragen om voedsel en je kunt ze zelfs aaien in ruil voor wat broodkruimels. Een prachtige plek om de natuur in te ademen en een idyllische omgeving om afscheid te nemen van Dublin na een welbestede 48 uur durende reis naar de Ierse hoofdstad.
Tips voor een bezoek aan Dublin in 48 uur
Om het meeste uit een tweedaagse trip naar Dublin te halen, moeten we rekening houden met een aantal punten om uw tijd zo goed mogelijk te benutten en ervoor te zorgen dat niets uw reis bederft. Hier volgen enkele tips die van pas kunnen komen in de hoofdstad van Ierland.
- Het stadscentrum is klein en bevat de meeste monumenten die wij zullen bezoeken. U kunt ze allemaal te voet bekijken, maar het is sterk aan te bevelen comfortabele schoenen te dragen.
- Om plaatsen als het Guinness Storehouse of de gevangenis Kilmainham Gaol dichter bij de rand te bereiken, kunt u het beste de bus nemen. Bussen 13 en 40 vanaf O'Connell St. of 69 en 79 vanaf Aston Quayel zijn de beste bussen om u in de buurt van het gevangenisgebied en het Guinness Storehouse te brengen.
- Het is sterk aan te bevelen de Dublin Pass te nemen, omdat je daarmee geld bespaart op je toegangsprijzen en toegang krijgt tot bijna alle toeristische attracties van de stad.