Balinese Kookcursus in Ubud

4.4
(10 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 3 uren
Deze activiteit heeft UITSTEKENDE reviews
Onmiddellijke bevestiging
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 91 € 83
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
  • Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
  • Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!

Overzicht

De Balinese keuken is lekker en gezond. Door voor deze activiteit te kiezen kunt u het privé-huis van een lokale familie binnengaan die u leert hoe u gerechten als Satay (kebabs), Ayam Care (in kokoswater gekookte kip) of het beroemde vegetarische gerecht Gado Gado moet bereiden. De ervaring duurt ongeveer 3 uur en geeft u de gelegenheid om de recepten en typisch Indonesische alcoholische dranken te proeven. Als pluspunt is het ophalen van het hotel inbegrepen.

  • Kom binnen bij een lokale familie
  • Bereid en proef de culinaire specialiteiten van Bali.
  • Lunch of diner wegspoelen met traditionele drankjes
  • Geniet van een privé activiteit

Wat is inbegrepen

  • Traditionele kookles
  • Lunch
  • Dranken
  • Ophalen hotel

Selecteer deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Deze activiteit stelt u in staat om in contact te komen met de echte Balinese culinaire traditie. Een voertuig met airconditioning haalt u op van uw hotel in Ubud (als u elders verblijft, moet u extra betalen) en brengt u naar een privéhuis, waar u een lokale familie ontmoet. Zij zullen u hun moestuin en boerderijdieren laten zien, waarmee ze zelf enkele ingrediënten produceren.

De totale duur van de activiteit is ongeveer 3 uur en je kunt ervoor kiezen om het tijdens de lunch of het diner te doen. Deze familie zal u leren hoe typische gerechten te bereiden , die u na het maken ervan kunt proeven (vergezeld van wat lokale sterke drank). In de onderstaande lijst staan de bekendste:

  • Pepes Ikan - Vlees of vis gewikkeld in bananenbladeren en gekookt op een bakplaat. Om te voorkomen dat de inhoud eruit loopt, wordt het blad "verzegeld" met kleine bamboestokjes aan de uiteinden.
  • Bakso - Een klassiek Balinees straatvoedsel. Het is een knoedelsoep met gehakt van kip (of rundvlees, vis, varkensvlees of een mengsel van vlees) en tapiocameel.
  • Gado Gado - Een mengsel van gekookte groenten, op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Het is een bijzonder smakelijk vegetarisch gerecht
  • Saté - Spiesjes van kip of vis, op smaak gebracht met een zoetzure saus. Traditioneel worden de stokjes gemaakt van citroengras.
  • Ikan Bakar - Een hele tandbaars gemarineerd in ui, knoflook, koriander, tamarinde en andere kruiden. Het wordt meestal geserveerd met pittige sambal saus en witte rijst.

Deze lijst is slechts een voorbeeld, want de Balinese keuken omvat ook gerechten als Perkedel (maïsbeignets), Nasi Goreng (gebakken rijst), Pisang Goreng (gebakken weegbree) en andere lekkernijen.

Reviews

4.4
· 10 Reviews
  • K
    K.
    4
    (0 Reviews)
    Een unieke ervaring! Ik heb traditionele Balinese gerechten leren koken tijdens een geweldige cursus in Ubud.
  • R
    R.
    4
    (0 Reviews)
    De instructeur was erg vaardig en leerde ons hoe we heerlijke gerechten moesten bereiden.
  • A
    A.
    4
    (0 Reviews)
    Een onvergetelijke ervaring, ik heb veel geleerd en de gerechten die we bereidden waren erg goed.
  • C
    C.
    5
    (0 Reviews)
    Ik heb veel geleerd over de culinaire cultuur van Bali en heerlijke gerechten bereid.
  • Meer info

    Extra informatie

    Annuleringsbeleid