Napels Culinaire Tour
Over deze activiteit
Smartphone tickets geaccepteerd
- Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Deze gastronomische tour laat u de authentieke Napolitaanse pizza en andere lokale culinaire hoogstandjes ontdekken. De route omvat een lokale gids die u door het historische centrum begeleidt, en met wie u de Pignasecca markt, een van de oudste van de stad, kunt bezoeken. U krijgt de gelegenheid om delicatessen te proeven zoals limoncello, cuoppo, mozzarella, sfogliatelle en andere specialiteiten tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur.
- Verken een traditionele wijk onder begeleiding van een deskundige gids.
- Proef pizza fritta, cuoppo, babà, mozzarella en andere Napolitaanse lekkernijen
- Geniet van een glas limoncello en een kopje espresso koffie
Wat is inbegrepen
- Gastronomische tour van Napels
- Lokale gids
- Straatvoedsel
- Limoncello
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
Deze tour duurt ongeveer 2 uur en richt zich op de gastronomische specialiteiten van Napels. De stad Vesuvius is beroemd om zijn straatvoedsel en de plaatselijke bevolking die de traditionele recepten in ere houdt. Een deskundige gids begeleidt u door de oude stad, zodat u niet alleen streetfood kunt proeven, maar ook limoncello en een kopje espressokoffie. De route loopt meestal door de wijk Quartieri Spagnoli en het vertrekpunt is meestal de Pignasecca-markt.
Napels is synoniem met pizza, en je hoeft niet rond een tafel te zitten om ervan te genieten. Tijdens de route kunt u twee versies proeven: gebakken pizza en pizza a portafoglio. In het tweede geval wordt het op zichzelf gevouwen, heeft het een kleinere diameter en minder toppings, hoewel het niet minder lekker is. Op zijn beurt omvat de tour meestal andere specialiteiten zoals:
- Tarallo napoletano - Een hartig gebakken product in de vorm van een donut. Het deeg is op basis van reuzel en bevat peper en amandelen.
- Mozzarella - de beroemdste verse kaas van Italië. Het is gemaakt van verse, volle buffelmelk, die op de open weide wordt gehouden. In de mond heeft hij een compactere buitenkant die een romig hart verbergt.
- Cuoppo - Het beroemdste Napolitaanse straatvoedsel. Het is een absorberend papieren hoorntje waarin gefrituurd voedsel wordt verpakt, zoals calamares, in beslag genomen groenten, crocchè (aardappel- en kaaskroketten), scagliuozz (gefrituurde driehoekjes van polenta), macaroni-omelet en nog veel meer. Er zijn meestal drie soorten: land, zee en zoet.
- Trippa - Een koude salade gemaakt van varkenspoten en -snuit. De smaak wordt milder door de dressing van citroen en olie.
Bij een gastronomische rondleiding door Napels mag het zoete gedeelte niet ontbreken. De stad staat bekend om desserts als sfogliatelle (bladerdeeg gevuld met zoete ricotta kaas), pastiera (een korstdeeg gevuld met ricotta kaas, eieren, suiker, melk en sinaasappelbloesem aroma) en babà, een zachte cake gedrenkt in rum. De rondleiding omvat ook een glas limoncello en een dampende kop koffie.