Cordoba Olieproeverij Tour
Over deze activiteit
Smartphone tickets geaccepteerd
- Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Tijdens deze activiteit met gids ontdekt u de geheimen van olijfolie. Naast haar schoonheid is Cordoba beroemd om haar olijvenproductie, waardoor het de ideale stad is voor een proeverij van lokale olijfolievariëteiten . De tour duurt ongeveer 2 uur, vindt plaats op een markt en omvat zowel een lokale gids als een traditioneel ontbijt.
- Beleef een proeverij van 3 soorten olijfolie uit Cordoba.
- Geniet van een typisch molenaarsontbijt
- Verdiep uw kennis met een deskundige gids.
- Maak kennis met een traditionele Cordovaanse markt tijdens een activiteit voor kleine groepen.
Wat is inbegrepen
- Olijfolie proeverij in Cordoba
- Gids voor deskundigen
- Olie proeven
- Traditioneel ontbijt
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
Deze tour laat u kennismaken met een van de meest traditionele producten van Andalusië, olijfolie. Voorafgaand aan de proeverij staat een bezoek aan de markt en een traditioneel ontbijt op het programma. De activiteit duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een deskundige gids die u de geheimen van deze kostbare vloeistof laat ontdekken. Het hoogtepunt van deze activiteit is dat ze ontworpen is voor kleine groepen, wat ideaal is om niets van de uitleg te missen.
Na Jaén is Cordoba de grootste olijfolieproducerende provincie van Spanje. Al eeuwenlang groeien er olijfbomen in het zuiden van de stad en in de omliggende siërra's. De meest geteelde rassen zijn de volgende:
- Picual - Gemakkelijk aan te passen aan alle soorten bodems en klimaten, wordt gekenmerkt door een kruidige en licht bittere smaak.
- Hojiblanca - Het dankt zijn naam aan het olijfblad, dat aan de onderkant wit is. Het heeft een hoger vitamine D-gehalte en is bijzonder geschikt om te bakken. Natuurlijk kan het ook rauw worden gebruikt, waar het wordt gekenmerkt door tonen van amandel en vers gras.
- Nevadillo negro - Het sterproduct van de Sierra Morena. Hij is goed bestand tegen de kou en geeft een complexe en "rustieke" olie.
- Picudo - In de natuur herkenbaar aan het bredere blad en de gebogen vorm van de olijf. In de mond worden het zoete aroma en de elegante artisjoknoten gewaardeerd.
- Lechín - Een delicate en dikke olie, met een vage smaak van groene amandelen en verse groenten.
Tijdens de proeverij kunt u 3 soorten proeven die vergezeld gaan van een "molinero" ontbijt. Deze definitie verwijst naar het ontbijt dat vroeger in de molens van de regio werd gegeten en dat bestond uit geroosterd brood op houtskool, EVOO, olijven en geraspte tomaat. Na verloop van tijd werden er meer "edele" ingrediënten aan toegevoegd, zoals ham en kaas. Dit alles vergezeld van een goede kop koffie.