Reina Sofia Restaurant: alles wat je moet weten om ervan te genieten
Krijg je honger na een museumbezoek? Als dat je overkomt na je bezoek aan het Reina Sofía, hoef je het niet lang meer uit te houden; daar vind je twee restaurants die zegevieren om hun innovatieve recepten en traditionele smaak.
Met alle activiteiten en plannen om te doen in Madrid, is het normaal dat je je batterijen weer wilt opladen. Na een rondleiding door de vele zalen van het Reina Sofía Museum kun je honger krijgen, dus je zult blij zijn om te weten dat er twee geweldige restaurants zijn die het gebouw delen met de grote werken van schilders als Miró en Picasso: Arzábal en NuBel.
Beide plekken hebben een bevoorrechte locatie, met een moderne, artistieke en aangename sfeer. Wat het eten betreft, wees voorbereid om te genieten van smaken die net zo exclusief zijn als de schilderijen die je hebt gezien. Zowel Arzábal als NuBel staan bekend om hun marktkeuken. Natuurlijk is zo goed eten niet goedkoop, maar ik kan ze niet genoeg aanbevelen!
Wat te eten in de Reina Sofía restaurants
Als je klaar bent met je bezoek aan het Reina Sofía Museum, zul je wel honger hebben; al dat rondlopen en schilderijen bekijken maakt iedereen moe. Om geen tijd te verspillen met het zoeken naar een restaurant en te blijven genieten van de kunst, kun je het beste blijven lunchen in een van de restaurants in het museum: het Arzábal of het NuBel. Beide hebben genoeg alternatieven, hoewel het menu in het eerste wat traditioneler is dan in het tweede.
Je zult niet kunnen klagen over de keuze, want het Reina Sofía heeft twee restaurants en bovendien heeft elk restaurant een gevarieerd en heerlijk menu.
Terwijl het Arzábal blijkbaar meer typisch is, draait het in het NuBel restaurant allemaal om vernieuwing, van de manier waarop de tafel is gedekt tot de gerechten die worden geserveerd.
Wat te eten in restaurant Arzábal
Het restaurant Arzábal omschrijft zichzelf als dynamisch, misschien omdat op het menu traditionele gerechten staan, maar altijd met een ander tintje. Verwacht daarom goede kroketten geserveerd met schapenmelk, een van de sterrecepten. Maar als er één ding is dat je moet proberen, dan zijn het wel hun kazen; ze hebben een trolley speciaal voor hun meer dan 20 kazen. De burrata is spectaculair! Als je meer van vlees houdt, zul je blij zijn om te weten dat het vlees bij Arzábal van de hoogste kwaliteit is, vooral de entrecote.
Wie heeft de leiding over de keuken? Twee geweldige chef-koks: Álvaro Castellanos en Iván Morales, die al jaren aan het roer staan van dit gastronomische project, met andere restaurants in de stad Madrid. Hun doel voor dit etablissement was om een traditionele taverne, maar met een vernieuwd menu, naar het belangrijkste culturele en hedendaagse kunstcentrum van de stad te brengen.
In dit restaurant weten ze dat elke maaltijd vergezeld moet gaan van een goed drankje, dus hun obers zijn altijd bereid om een wijn aan te bevelen van het specifieke menu dat ze hebben. Heb je liever bier? Als je hun bier proeft wel. Bestel tot slot hun gin, het is tenslotte digestief, nietwaar?
Wat te eten bij NuBel
Heb je na het bekijken van de beste schilderijen van het Reina Sofía zin om iets te eten dat net zo exclusief en artistiek is? Dan moet je NuBel proberen. Een café-restaurant dat de museumervaring compleet maakt met avant-gardistische gastronomie. Een gerecht dat je zeker moet proberen? Het is moeilijk kiezen, maar de rauwkostafdeling is een van de beste.
Het goede aan NuBel is dat je altijd een heerlijk menu vindt, bereid door de met een Michelinster bekroonde chef Manuel Berganza. Hoewel het gebruikelijk is om na je bezoek te gaan lunchen, kun je ook genieten van hun ontbijt- of brunchmenu (hun taarten, vooral de cheesecake, zijn ongelooflijk).
Hoewel hun menu te modern zou kunnen zijn, is het een geweldige plek voor het hele gezin, dus als je naar Madrid bent geweest met kinderen, raad ik je aan om te blijven lunchen bij NuBel en wat tapas of gerechten te bestellen om te delen.
Prijzen van de restaurants van het Reina Sofía Museum
Kwaliteit heeft zijn prijs, en als we daar de bevoorrechte locatie van zowel het Arzábal- als het NuBel-restaurant aan toevoegen, kunnen we alleen maar een hoge prijs verwachten.
Lunch of diner in het Reina Sofía Museum is wat je krijgt, dus wees bereid om rond de €20 te betalen voor elk hoofdgerecht. In totaal kan een maaltijd voor twee personen ongeveer €50-70 kosten (inclusief dessert), waarbij je nog wijn moet optellen (ongeveer €30 plus een fles). Let op, denk niet dat je korting krijgt omdat je een kaartje voor het museum hebt gekocht, want er is geen enkele overeenkomst.
Hoewel het misschien zo lijkt, zijn de Arzábal en NuBel niet hoog geprijsd omdat ze zijn waar ze zijn, maar vanwege de kwaliteit en originaliteit van hun recepten. Zelfs de eenvoudigste of meest traditionele recepten zijn ontworpen door grote chef-koks en in hun keukens worden alleen de beste producten op de markt gebruikt.
Openingstijden van de twee Reina Sofia restaurants
Je hoeft je geen zorgen te maken over de openingstijden, want de restaurants van het Reina Sofía, het Arzabal en het NuBel, zijn bijna de hele dag open. Je moet dit echter wel van tevoren navragen, omdat de openingstijden door de week veranderen.
Over het algemeen is de Arzábal open van 10.00 tot 1.00 uur en de NuBel van 9.00 tot middernacht. Zoals je kunt zien, zijn ze altijd beschikbaar tijdens de openingstijden van het museum, maar de sluitingstijd wordt verlengd zodat latere bezoekers kunnen komen lunchen of dineren.
Openingstijden restaurant Arzábal
Het Arzábal is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. De sluitingstijd varieert van dag tot dag, dus controleer de openingstijden op de website. Over het algemeen sluit het van maandag tot en met donderdag om 1 uur 's nachts, op vrijdag en zaterdag om 2 uur 's nachts en op zondag om 8 uur 's avonds. Ze hebben geen wekelijkse pauze, dus je kunt er altijd eten, zelfs als het museum niet open is.
Openingstijden van restaurant NuBel
NuBel is twee dagen per week gesloten, dus vergeet niet om hun eten op maandag of dinsdag te proberen, zoals je op hun website kunt zien. De rest van de week heeft het echter vrij lange openingstijden, altijd open om 9 uur 's ochtends en sluit om middernacht (woensdag, donderdag en zondag) en om 2:30 uur 's nachts (vrijdag en zaterdag), zodat je op elke willekeurige avond van hun cocktails kunt genieten terwijl een DJ muziek draait.
Houd er rekening mee dat hoewel de openingstijden doorlopend zijn, de verschillende menu's bij NuBel alleen beschikbaar kunnen zijn op specifieke tijden van de dag. Het Afternoon Tea-menu is bijvoorbeeld alleen beschikbaar van 17.00 tot 19.00 uur, terwijl het Tapas-menu alleen beschikbaar is van 16.00 tot 20.00 uur.
De moderne ambiance van de restaurants van het Reina Sofía
De restaurants NuBel en Arzábal hebben een dynamische, moderne en in zekere zin ook artistieke sfeer. Niet alleen in de gerechten is innovatie te zien, maar ook in de ruimtes, die als een verlengstuk van het museum fungeren en open en met zorg zijn ingericht.
Bovendien is iedereen die er komt het erover eens dat de obers aangenaam zijn en je altijd adviseren over het beste van het menu, wat soms een beetje verwarrend kan zijn als je niet bekend bent met een gastronomische term.
Beide ruimtes zijn geschikt voor het hele gezin, hoewel NuBel dat vooral is omdat het origineel en kleurrijk meubilair heeft, iets wat de kleintjes altijd leuk vinden. In plaats van traditionele stoelen zijn er bijvoorbeeld banken of fauteuils. Hierdoor voelt de ruimte niet chaotisch aan, want hij is ruim en biedt ruimte voor kinderwagens.
De Arzábal daarentegen is, hoewel innovatief, nog steeds een traditionele taverne. De binnenruimtes bieden plaats aan veel gasten tegelijk, maar je zult zien dat het terras spectaculair is.
Het beste is dat het gedeeltelijk overdekt is, dus op regenachtige en koude dagen kun je er net zo goed van genieten. Al met al is de sfeer gezellig en uitnodigend met een glas wijn en een lekker gerecht op tafel.
De inrichting van de museumrestaurants
De grote chef-koks weten dat de gastronomische ervaring niet begint op het bord, maar in het restaurant zelf. Zoals je je kunt voorstellen, en als we hieraan toevoegen dat het Arzábal en het NuBel gevestigd zijn in een museum voor hedendaagse kunst zoals het Reina Sofía, is het te verwachten dat hun decoratie zorgvuldig gekozen is, maar tegelijkertijd dat de ene heel anders is dan de andere.
Het Arzábal heeft een stijl die het traditionele en het innovatieve in dezelfde ruimte mengt, net als in zijn gerechten. Binnen is het een warm restaurant met traditionele esthetische elementen (zoals de houten bar) maar in misschien elegantere kleuren (zwart overheerst). Om de uitgebreide wijnkaart te benadrukken, maken de flessen bovendien deel uit van de decoratie en worden ze tentoongesteld in glas-in-loodramen, alsof het schilderijen zijn.
El NuBel is veel kleurrijker, met een overwegend oranje tint dankzij de lampen die elke hoek en elke tafel verlichten. Omdat het zich onder de rode koepel van het Nouvel-gebouw (gebouwd als uitbreiding van het museum) bevindt, is het interieur helder en heeft het een zeer moderne uitstraling.
Moet ik een tafel reserveren bij de Reina Sofía restaurants?
Als je een tafel wilt reserveren in een van de twee restaurants van het Reina Sofía, is mijn advies: reserveer. Vooral op drukke tijden (lunch en diner) kan het er druk zijn, hoewel beide zowel binnen als buiten voldoende ruimte hebben.
Ik weet dat het erg moeilijk is om te weten hoe laat je klaar bent met je rondleiding door het museum, dus normaal gesproken houden zowel de medewerkers van het Arzábal als van het NuBel hier rekening mee en houden ze je tafel ongeveer een half uur vrij.
Je kunt gemakkelijk reserveren op hun websites, zowel het Arzábal als het NuBel, wat erg handig is om de beschikbaarheid van tafels te controleren als je aan het einde van je bezoek aan het museum komt. Als je niet kunt reserveren, raad ik je toch aan erheen te gaan om te zien of er nog vrije tafels of ruimte aan de bar is.
Het indrukwekkende en artistieke uitzicht vanuit de restaurants van het Reina Sofía
Als er iets goed is aan eten in het Reina Sofía Museum, is het dat je nog meer tijd hebt om de kunst te bekijken. Wat bedoel ik? Sommige werken van dit museum worden tentoongesteld op de binnenplaats, dus vanuit de ramen en terrassen van het Arzábal en vooral het NuBel heb je er een bevoorrecht uitzicht op.
Het terras van het NuBel bevindt zich op de binnenplaats van het Nouvel-gebouw. Als je aan een van de buitentafels van het restaurant zit, deel je je maaltijd met "Brushstroke" van Roy Lichtenstein, een monumentale sculptuur die daar sinds 2004 staat.
Hoewel het uitzicht vanaf het Arzábal misschien niet zo artistiek is, is het uitzicht indrukwekkend, vooral voor degenen die het geluk hebben om in de tuin te zitten. Deze ruimte doet denken aan het Alhambra of een broeikas, vol planten en met een zeer mediterrane uitstraling.
Naast het eten: avonden in de restaurants van het museum
Niet alles draait om eten, vooral niet als er zulke grote ruimtes zijn om feest te vieren. Daarom profiteren de restaurants van het Reina Sofía van alle uren dat ze open zijn om evenementen, concerten of dj-sessies te organiseren. Welke ga jij doen?
El NuBel, dat op vrijdag en zaterdag om half drie sluit, breidt de diners uit door lokale dj's en andere muziekgroepen uit te nodigen om de avond op te vrolijken. Het heeft ook een gevarieerd cocktailmenu om het beste van gastronomie en muziek te combineren. Op hun website kun je alle evenementen raadplegen die ze organiseren.
El Arzábal ligt niet ver achter en heeft ook meestal dj's om de diners op te vrolijken. Dit is het moment waarop de meeste jongeren genieten van een drankje.
Hoogtepunten van de Reina Sofía-restaurants
Misschien is een van de elementen die ik zou willen benadrukken in beide Museumrestaurants dat ze gebaseerd zijn op de Spaanse gastronomie.
Moderniteit of concepten als "fusion" elimineren traditie niet en je kunt genieten van traditionele gerechten met een moderne twist. Naast de creaties van de chef-koks is iets wat me opviel de persoonlijkheid van elk restaurant en wat ze zo verschillend maakt, ook al bevinden ze zich praktisch in dezelfde ruimte.
El Arzábal, bijvoorbeeld, is meer gastvrij en het grote voordeel is het halfoverdekte terras. Aan de andere kant is het grote voordeel van NuBel de avant-gardistische stijl: de veelzijdigheid. Je kunt er ontbijten voor je bezoek aan het Reina Sofía Museum of lunchen na afloop. Als je wat later komt, heb je een excuus om te blijven voor hun cocktail- en muziekavonden.
Is het de moeite waard om in een van de restaurants van het Reina Sofía te gaan eten?
Zoals met alles zijn er betere meningen dan anderen, maar over het algemeen gaat iedereen die bij NuBel of Arzábal eet tevreden naar huis en wil zelfs nog een keer. Als er één ding is dat mensen benadrukken, is het de kwaliteit van de producten en ook hoe leuk ze van binnen zijn.
Uiteindelijk is succes bijna zeker wanneer een goede sfeer en lekker eten samengaan in hetzelfde restaurant. Vooral bij NuBel houd ik van de meer avant-gardistische gerechten, die de duidelijke signatuur van een sterrenchef hebben. Natuurlijk kunnen de hoeveelheden, zoals vaak het geval is bij modernere gelegenheden, een beetje klein zijn, maar dat komt de smaak misschien ten goede.
El Arzábal is een andere geweldige optie vanwege het menu, maar als er één aspect is dat altijd de beste beoordelingen krijgt, is het de decoratie, vooral op het terras. Je zou kunnen zeggen dat het de moeite waard is om daar te eten alleen al om wat tijd door te brengen tussen de planten, hoewel er mensen zijn die vinden dat de totale prijs een beetje duur is voor de hoeveelheid die wordt geserveerd.
Weet je al wat je gaat bestellen? Ik weet zeker dat het lezen van mijn advies je heeft doen watertanden, dus aarzel niet om te gaan eten in een van de twee restaurants in het Reina Sofía Museum.