Spaanse Kookles in Sevilla
Over deze activiteit
Smartphone tickets geaccepteerd
- Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Deze Spaanse kookles richt zich op drie emblematische recepten: paella, tortilla de patatas en sangria. De activiteit duurt meestal tussen de 2 en 3 uur en omvat uitleg van een ervaren kok die ook de geschiedenis van de gerechten en de drank vertelt. De les vindt plaats in een ruimte met een panoramisch terras met uitzicht op het centrum van Sevilla.
- Leer paella en tortilla de patatas koken van een deskundige kok.
- Leerover de oorsprong van de meest emblematische gerechten van Spanje.
- Ontdek hoe je de perfecte sangria bereidt
- Volg de les in een ruimte in het centrum van Sevilla met een panoramisch uitzicht op de Torre del Oro, de rivier en de kathedraal.
Wat is inbegrepen
- Spaanse kookles
- Snacks
- Diner
- Alcoholische en frisdranken
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
Deze Spaanse gastronomieles in Sevilla vindt plaats op een emblematische plek in de hoofdstad Sevilla. De keuken kijkt uit over de Torre de Oro en de Guadalquivir rivier, een van de mooiste ansichtkaarten van de stad. De activiteit duurt ongeveer tweeënhalf uur en wordt toegelicht door een deskundige kok.
Als je aan de Spaanse gastronomie denkt, komt er één gerecht in je op: paella. Volgens de overlevering is deze Valenciaanse specialiteit ontstaan in het binnenland van de regio tussen de 15e en 16e eeuw. Het was een traditioneel boerengerecht. De arbeiders vonden het uit door de ingrediënten die ze tot hun beschikking hadden te combineren: rijst uit de Albufera, kippen- of konijnenvlees en sperziebonen. Alles op smaak gebracht met saffraan en paprikapoeder.
Tegenwoordig is de bekendste en populairste variant de paella met zeevruchten, met inktvis, mosselen, garnalen en rivierkreeften. Tegenwoordig heeft de populariteit ervan de grenzen van de regio overschreden en kan het overal in het land worden genoten, ook in Sevilla.
De les omvat een andere klassieker van de nationale gastronomie: tortilla de patatas (aardappelomelet). Dit essentiële gerecht is eeuwen geleden ontstaan en de geschiedenis ervan is nog steeds in nevelen gehuld. Sommigen denken dat het in 1835 in Navarra is ontstaan, tijdens de Eerste Carlistenoorlog. Anderen denken dat het in 1798 in Extremadura is ontstaan. De waarheid is dat het een eenvoudig recept lijkt, maar om het zo goed mogelijk te maken moet je een aantal specifieke richtlijnen volgen die je tijdens de cursus zult leren.
Tot slot wordt de les afgerond met een klassiek drankje: sangria. Het is een zomerklassieker en veel van zijn succes is te danken aan zijn frisse en fruitige smaak. U leert hoe u rode wijn, sinaasappels, perziken en citroen perfect kunt mengen met een mengsel van likeuren. Een ervaring waarbij u uw eigen creaties kookt en vervolgens proeft.