Kookcursus in Riomaggiore

4
(4 Reviews)

Over deze activiteit

Duur: 3 uur
Onmiddellijke bevestiging
Vanaf
€ 207 € 189
Geen verborgen kosten
  • Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd

Overzicht

Een perfecte activiteit voor fijnproevers die Italiaanse kooktechnieken willen leren en een lunch of diner willen ervaren in een authentiek lokaal huis. Je komt binnen bij een familie uit Riomaggiore die een driegangenmenu bereidt met verse pasta, hoofdgerecht en tiramisu. Het duurt ongeveer 3 uur en is inclusief een welkomstaperitief , water en wijn.

  • Leer enkele van de beste technieken en recepten van de Italiaanse gastronomie tijdens deze kookles in Riomaggiore.
  • Proef een driegangenmenu bereid door een lokale gastheer in zijn prachtige huis in de Cinque Terre.
  • Ontdek de aroma's van honing, gedroogd fruit, gekonfijte citrusvruchten en kruiden van de Sciacchetrà wijn.
  • Geniet van een activiteit voor kleine groepen van maximaal 8 personen, voor een intieme en persoonlijke ervaring.

Wat is inbegrepen

  • Pasta en tiramisu kookles in Riomaggiore
  • Expert kok
  • Aperitief
  • Lunch of lunch (3 gangen)

Selecteer deelnemers en datum

Wat je kunt verwachten

Deze activiteit duurt ongeveer 3 uur en is inclusief een driegangenmenu, een welkomstaperitief, wijn en water. Alsof dat nog niet genoeg is, kom je binnen bij een familie uit Riomaggiore die typische Italiaanse en regionale specialiteiten zal bereiden. Enkele van de gerechten die deel kunnen uitmaken van de ervaring zijn:

  • Gnocchi of Tagliatelle al sugo - Verse zelfgemaakte pasta - tagliatelle of gnocchi - vergezeld van ragu, een dikke saus op basis van gehakt, tomaat en andere ingrediënten. Het moet langzaam worden gekookt op een laag vuurtje.
  • Tomaxelle - Dit is de naam voor kalfsrolletjes gevuld met vlees, kaas en kruiden die typisch zijn voor de regio. Ze worden meestal geserveerd met gestoofde erwten of aardappelpuree. Volgens de overlevering is dit recept uitgevonden in 1800.
  • Tiramisù - Waarschijnlijk het beroemdste Italiaanse dessert ter wereld. Het bestaat uit laagjes biscuit gedoopt in koffie en gevuld met mascarponecrème. Het oppervlak is bestrooid met cacao.

De tiramisù wordt vergezeld door een glas Sciacchetrà, een zoete wijn gemaakt van de lokale druivensoorten uit de regio Cinque Terre, zoals Bosco, Albarola en Vermentin. De druiven worden met de hand geplukt van de terrasvormige wijngaarden die typerend zijn voor de regio en drogen in de zon op rietmatten. Dit proces helpt om de suikers en smaken te concentreren.

Reviews

4
· 4 Reviews
  • R
    R. Z.
    4
    (0 Reviews)
    De kookles in Cinque Terre was een unieke ervaring, maar het zou ideaal zijn als het menu kon worden uitgebreid.
  • J
    J. M.
    4
    (0 Reviews)
    De kookles in Cinque Terre was een onvergetelijke ervaring, ik heb veel geleerd en het eten was heerlijk.
  • T
    T. U.
    4
    (0 Reviews)
    Ik vond het geweldig om typische gerechten uit de regio te leren koken; het was een unieke ervaring. Ik wilde altijd al weten hoe ik authentiek Italiaans eten moest bereiden en deze workshop heeft me dat perfect geleerd.
  • R
    R. N.
    4
    (0 Reviews)
    De kookles in Cinque Terre was de beste, ik leerde pasta maken als een echte Italiaan, elke euro waard!
  • Extra informatie

    Annuleringsbeleid