Syracuse Eetervaring bij een Lokale Inwoner
Over deze activiteit
Smartphone tickets geaccepteerd
- Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Deze activiteit is bijzonder geschikt voor wie de authentieke Siciliaanse keuken wil ervaren. Je gaat naar binnen bij een lokale bewoner die een viergangenmenu bereidt, vergezeld van lokale wijnen en een goede kop koffie. De activiteit duurt ongeveer 2 uur en een half.
- Maak kennis met de meest authentieke Siciliaanse keuken
- Proef pasta alla carrettiera, puppetti ri muccu, cannoli en andere specialiteiten.
- Geniet van de lokale wijnen
Wat is inbegrepen
- Gastronomische ervaring (4 gangen, lunch of diner)
- Lokale kok
- Live koken
- Water
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
Als je voor deze activiteit kiest, ontdek je de gastronomie van Syracuse in iets minder dan 3 uur, genoeg tijd om het huis van een plaatselijke bewoner te bezoeken en te genieten van een heerlijk 4-gangenmenu. De gastronomische ervaring is ontworpen voor kleine groepen en kan op elk moment van het jaar plaatsvinden.
Zoals gebruikelijk wordt de maaltijd geopend met pizzolo, een term die de lokale gevulde pizza aanduidt. Als alternatief is het ook mogelijk om een lokale specialiteit te proeven: salade van rode sinaasappel en rode ui. De rest van het menu bestaat meestal uit de volgende specialiteiten:
- Pasta alla Siracusana - Gebruikt zeevruchten ingrediënten (inktvis, garnalen, mosselen, enz.) gekookt met verse tomaten, kappertjes, knoflook en aromatische kruiden.
- Pasta alla Carrettiera - Een typisch recept uit het oosten van Sicilië, gegeten door karnkarren tijdens hun paar minuten rust. Het heeft weinig ingrediënten - knoflook, olie, chilipeper en geroosterd broodkruim - maar is erg lekker.
- Puppetti ri muccu - Smakelijke beignets met blauwe vis. Ze worden bereid met eieren, pecorino kaas, knoflook, peterselie, olie, zout en peper.
- Cannolo - Het toppunt van Siciliaans gebak. Een knapperig vel bladerdeeg omsluit een hart van zoete ricotta kaas, vaak nog lekkerder gemaakt met stukjes pistache of chocoladeschaafsel.
- Cassata - Een traditioneel Siciliaans dessert, zowel bekend om zijn decoratieve schoonheid als om zijn delicate smaak. Het wordt gemaakt met biscuit, zoete ricotta, gekonfijt fruit, marsepein en pistachenoten.
Als je specifieke dieetwensen hebt, geef deze dan aan op het moment van reserveren en we zullen er rekening mee houden.