Kookcursus in Syracuse en Bezoek aan de Lokale Markt
Over deze activiteit
Smartphone tickets geaccepteerd
- Je reservering wordt onmiddellijk bevestigd
- Deze optie heeft GRATIS annulering: boek zonder risico!
Overzicht
Deze privéactiviteit duurt ongeveer 6 uur en combineert een bezoek aan een lokale markt, een kookles en een heerlijke driegangenlunch. Je komt niet alleen in het huis van een lokale bewoner, maar je ontdekt ook de geheimen van de Siciliaanse gastronomie. Aan het einde van de ervaring ga je naar huis met een handig schort.
- Bezoek een lokale markt en leer meer over de gastronomische cultuur van het eiland.
- Geniet van een 3-gangenmenu bij een lokale bewoner thuis
- Kies tussen lunch of diner
- Ga naar huis met een mooi schort
Wat is inbegrepen
- Particuliere activiteit
- Kookles
- Rondleiding over de markt
- Lunch of diner (3 gangen)
Selecteer deelnemers en datum
Wat je kunt verwachten
Deze privéactiviteit stelt je in staat om je kennis van de Siciliaanse gastronomie en de bereiding van de beroemdste recepten te verdiepen. Na een bezoek aan een lokale markt, ga je naar het huis van een lokale bewoner die je zal leren hoe je enkele karakteristieke gerechten bereidt. De ervaring duurt ongeveer 6 uur en eindigt met een driegangenlunch(of diner).
De keuken van Syracuse is gevarieerd en omvat zowel visgerechten als landspecialiteiten. De volgende lijst bevat de populairste recepten:
- Pasta con le Sarde - Een klassieker uit de Siciliaanse keuken. Het wordt bereid met verse sardines, wilde venkel, pijnboompitten, sultana's en broodkruimels.
- Arancini - Gevulde en gebakken rijstballetjes. De vulling kan variëren, maar de meest voorkomende soorten zijn vleessaus, tomatensaus, mozzarella, erwten, ham en kaas.
- Pesce Spada alla Ghiotta - Zwaardvis is een lokale specialiteit en wordt meestal gekookt "alla ghiotta", d.w.z. in een saus bereid met tomaat, kappertjes, olijven, ui en chili.
- Sarde a beccafico -Sardientjes gevuld met een mengsel van broodkruimels, pijnboompitten, sultana's, ui, peterselie en kruiden. Daarna worden ze opgerold en gebakken in de oven.
- Panelle - Beignets van kikkererwtenmeel. Kan alleen of als sandwich worden gegeten.
De maaltijd kan alleen worden afgesloten met een dessert. In Syracuse kun je cannoli of cassata proberen, een dessert gemaakt van biscuit gedrenkt in likeur, zoete ricotta en suikerglazuur. Het wordt vaak versierd met gekonfijt fruit en amandelspijs.