Meer over: Sevilla Eten Tours
Terwijl ik uitzocht wat te zien en te doen in Sevilla, hopte ik van bar naar bar om tapas en sherry te proeven. En tussen lokale experts, proeverijen en foodie meningen kwam ik met de definitieve gids voor tapas.
In dit bericht leert u over de plaatselijke cultuur, vertaald in emblematische tapas in de wijken van Sevilla. Geen flauwe bars meer met veel te duur eten. Ontdek de ultieme top Sevilliaanse bars met authentieke traditionele smaken, de beste aanbiedingen en aandacht voor het plannen van de beste gastronomische route rond Sevilla.
De Standaard Proeverij Tour
Deze tour is de perfecte combinatie van traditioneel eten, geschiedenis en lokale gebruiken. Een gastronomische sherpa zal u de geschiedenis van tapas laten zien, enkele van de favoriete tapasrecepten met u delen en deskundige tips geven terwijl u door enkele van Sevilla's meest emblematische plaatsen en verborgen steegjes wandelt.
De Giralda is het centrale knooppunt waar de restaurants van de rondleiding omheen draaien. De groep wandelt door de Koninklijke Kapel van Sevilla, over de Plaza de Santa Marta en daarna begint het tapasfeest in een joviale sfeer. Ook brouwerijen maken deel uit van de rondleiding. Dit type rondleiding verwent de smaakpapillen van de bezoekers tussen een stevige lunch, exclusieve manzanilla, sherry of bier en versnaperingen. Een van de interessantste dingen zijn de anekdotes en de gidsen nemen u daarin mee.
- Prijzen: Vanaf 66 €.
- Duur: Tussen 3:30 en 4 uur.
- Voordelen: De prijs is goedkoop.
- Nadelen: De hoeveelheid tapas is meestal beperkt door het gekozen type rondleiding en het menu is standaard, niet aangepast aan dieetbeperkingen.
- Andere bezienswaardigheden in de buurt: De Giralda ligt op slechts een paar meter van de ingang, u zou een wandeling kunnen maken rond het Alcazar, de kathedraal van Sevilla en de Giralda op een volledige tour om uw tour op een hoge noot af te sluiten.
De traditionele ochtendtour: wijn, tapas in het historische centrum van Sevilla
Ga mee op een culinaire reis met een uniek historisch accent op deze proeverijtour. Gedurende ongeveer vier uur wordt u getrakteerd op tapas, wijnen en de Spaanse ster: Iberische ham.
De deskundige gids neemt de bezoekers mee door de Barrio Alfalfa en de Joodse wijk, die tot de beste wijken van Sevilla behoren. Vroeg in de ochtend slentert de groep over een van de plaatselijke markten zoals de Mercado de la Encarnación waar een goede kop koffie met melk de energie weer oplaadt terwijl de gids historische feiten over de plaats vertelt. Voordat u de markt verlaat, zult u de gepekelde eikelham van een meester-hamsnijder hebben geproefd.
De dag warmt op en de zon begeleidt de groep door een straat vol leven, het is tijd voor het ontbijt. Een heerlijk ontbijt wacht op u in een traditionele lokale bar. De volgende stop is bij een bar waar u de beroemde gefrituurde churros met honing en chocolade kunt eten, die beschouwd worden als het beste gerecht om in Sevilla te eten tijdens de Goede Week. Dit is een ontspannende, energieke manier om de dag te beginnen. Hoewel elke exploitant zijn eigen bars heeft, bevinden ze zich allemaal in het historische centrum.
- Prijzen: Vanaf 84 €.
- Duur: ongeveer 4 uur.
- Voordelen: Iberische ham is een gemakkelijk verkrijgbare klassieker in Spanje, maar een meester-snijder en de jarenlange ervaring die daarmee gepaard gaat, zijn minder gebruikelijk, dus geniet van deze gelegenheid. Aan de andere kant, als we het over versheid hebben, is dit de tour voor jou. Als u de markt en de restaurants vroeg bezoekt, kunt u genieten van het meest verse eten van de dag.
- Nadelen: Dit is een ochtend tapas tour. De tour begint vroeg om een lokale markt te bezoeken, tussendoor verkoop aan taverna's en restaurants, als u op zoek bent naar een middagactiviteit, ga dan verder naar de volgende tour op deze lijst.
- Andere bezienswaardigheden in de buurt: Als u uw historische ochtend voortzet, wordt u geflankeerd door alternatieven die u meenemen naar de wortels van de plaatselijke architectuur. Het Casa de Pilatos ligt in de buurt, evenals het Palacio de Lebrija en zijn beroemde mozaïeken, een architectonisch juweeltje.
De traditionele avondtour: flamenco, tapas en wijn in het historische centrum van Sevilla
Net als de zon ondergaat, is het de perfecte tijd om in de warmte van de "tablaos" te proeven van de Andalusische gastronomie en cultuur. Dit type rondleiding begint in een traditionele bodega waar de producten van de streek zoals rode wijn, sherry of Iberische ham worden tentoongesteld.
De groep proeft een selectie van alle favoriete Spaanse vleeswaren, vergezeld van een goed glas wijn, op sommige tochten zelfs met zoete vermout.
Vervolgens neemt uw deskundige gids u mee op weg naar een bezoek aan de oudste en meest traditionele bars van Sevilla. Wist u dat El Rinconcillo, Bodeguita Romero en Las Teresas tavernes zijn die bijna 200 jaar geleden werden geopend, welnu uw volgende stop neemt u mee op een bezoek aan een van deze plaatsen waar anekdotes op het menu staan.
Hier zal uw deskundige gids u leren hoe u met de hand plakjes Iberische ham van eikeltjes snijdt en ze combineert met een authentieke sherry - dat is wat de plaatselijke bevolking drinkt! Na een stevige proeverij die voldoende is voor het diner van de dag, neemt uw gids u mee om te genieten van een authentieke flamencoshow in een van de prachtige 15e-eeuwse gebouwen van Sevilla. Aan het eind van de avond zult u een paar wijnhuizen hebben bezocht met een breed scala aan wijnproeverijen; 3 of 4 tapasbars met genoeg proeverijen voor de laatste maaltijd van de dag en u zult hebben genoten van een 1 uur durende flamenco show.
- Prijzen: Vanaf 100 €.
- Duur: Tussen de 4 en 5 uur.
- Voordelen: De groepen zijn klein (minder dan 10 personen), wat een meer gepersonaliseerde ervaring garandeert. Ook de toeristen die geen Spaans spreken, worden door de gids geholpen bij onder andere de flamencoshow, zodat iedereen in de groep zich kan vermaken.
- Nadelen: U zult wijnen willen kopen om mee naar huis te nemen, geloof me, neem een rugzak mee. Weinig mensen merken dit detail op, maar het zal van pas komen.
- Andere bezienswaardigheden in de buurt: Het Real Alcazar en de kathedraal van Sevilla zijn dichtbij, maar ik raad u aan uw ervaring compleet te maken door de lokale geschiedenis te leren kennen met een rondleiding door de mysteries en legendes van Sevilla. Of als u zin heeft kunt u een bezoek brengen aan het Flamenco Dans Museum op slechts een paar minuten lopen in Calle Manuel Rojas Marcos, 3, 41004.
De gastronomische tour: wijn, tapas en tradities in Triana
Wij verplaatsen ons naar de overkant van de Guadalquivir langs een van zijn drie routes, de Remedios-brug, de San Telmo-brug of de brug die het dichtst bij de wijk van Sevilla ligt waar de feestelijke sfeer de stad op elk uur van de dag overvalt: de Triana-buurt.
De gids neemt u mee door de straten van Triana en geeft uitleg over de bezienswaardigheden van het gebied. Een gastronomische rondleiding is een van de dingen die uin Triana kunt zien en doen. Terwijl u op een aangename manier historische feiten leert kennen, stopt u bij drie of vier populaire bars waar de plaatselijke gastronomie haar beste menu's laat zien. Vaak omvat de rondleiding 3 of 4 degustatiedrankjes om te kiezen uit een verscheidenheid van wijnen, bieren, sherry's* en zelfs tinto verano.
Wat het eten betreft, welkom bij de klassiekers van Andalusië. Spinazie met kikkererwten, regaña (het speciale Andalusische brood), gepekelde kaas, pisto, pipirrana (verse tomatensalade met groene pepers, komkommers en uien), "pescaitos fritos", entrecote, salmorejo en nog veel meer. Elk restaurant biedt seizoensgebonden producten met traditionele bereiding.
Aan het einde van de rondleiding kunt u niet weggaan zonder van een dessert te genieten. Chocolade palmeritas en tocino de cielo sluiten de rondleiding meestal af, uiteraard vergezeld van een dampende kop koffie. Dit is een van de beste nachttours in Sevilla, je zult het zien!
- Prijzen: Vanaf 102 €.
- Duur: Tussen 3 en 4 uur.
- Voordelen: Het menu is geschikt voor vegetariërs en veganisten tegen een extra toeslag. Bovendien bieden sommige exploitanten een speciale aanbieding. In sommige gevallen neemt het aantal tapas toe naarmate het aantal deelnemers toeneemt. Hoe werkt het? Elke persoon kiest een selectie van tapas, als het aantal deelnemers toeneemt, neemt het aantal proeverijtapas toe. Hoe meer vrienden, hoe beter.
- Nadelen: De groepen zijn meestal groot, tot 15 personen.
- Andere bezienswaardigheden in de buurt: In 20 minuten loopt u naar het Maria Luisa Park, het Antiquarium, Real Maestranza de Caballería de Sevilla of het Tablao Flamenco El Arenal waar u getuige kunt zijn van een van de flamencoshows in Sevilla.
Sangria proeverij met panoramisch uitzicht
Bij deze ervaring wordt u verwelkomd op het dak van een restaurant met uitzicht over de stad. De uitnodiging is om te ontspannen, het u gemakkelijk te maken terwijl de eerste twee soorten sangria voor u worden bereid. U zult genieten van een rode wijn sangria en een witte wijn sangria met vers seizoensfruit terwijl u gemarineerde olijven en een 2 jaar oude Manchego kaas proeft.
Op deze tour is de ervaring interactief. Er worden vier soorten wijn geproefd, twee in elke helft van de proeverij. In het tweede deel van de ervaring krijg je hands-on en leer je hoe je je eigen sherry sangria te maken. Herinnering werkt het best, maar als je deel uitmaakt van de ervaring, blijven herinneringen beter hangen en dat is wat deze proeverij tot een bijzondere gebeurtenis maakt.
Deze ervaring kunt u het beste beleven in het gezelschap van een partner, vrienden of familie, vooral omdat u van alle drankjes kunt genieten in een onberispelijke omgeving. Het beste kunt u zich voor deze proeverij inschrijven op de laatste dagen van uw reis. Deze rondleiding is een modern voorstel, dat in de bestewijken van Sevilla restaurants met een dakterras zoals ** La Terraza del Cristina** in hun dienstenpakket hebben:
- Prijzen: Vanaf 25 €.
- Duur: ongeveer 2 uur.
- Voordelen: De interactieve ervaring is gedenkwaardig, een anekdote die u meeneemt en waarvan u kunt profiteren door uw cocktail thuis te bereiden.
- Nadelen: De proeverij omvat meestal alleen wijn, Manchego kaas en olijven, tapas zijn niet inbegrepen of andere gerechten kosten extra.
- Andere bezienswaardigheden in de buurt: U vindt het kasteel van San Jorge, de kathedraal van Sevilla, het park van de prinsen en nog veel meer, de locatie van dit type tour is bevoorrecht. U kunt de activiteit aanvullen met een rondleiding langs de beste monumenten van Sevilla.
Vergelijking van tapas tours in Sevilla
- De Standaard Proeverij Tour
- Vanaf 66 €.
- Tijdschema: 's morgens
- Inclusief lunch en een paar tapas
- Exclusief wijn
- Flamenco show niet inbegrepen
- De traditionele ochtendtour: wijn, tapas in de historische wijk
- Vanaf 84 €.
- Tijdschema: 's morgens
- Inclusief lunch, desserts en maximaal 4 tapas.
- Inclusief wijnproeverij
- Flamenco show niet inbegrepen
- De traditionele avondtour: flamenco, tapas en wijn in de oude stad.
- Vanaf 100 €.
- Tijdschema: namiddag
- Inclusief diner en tot 4 tapas
- Inclusief wijnproeverij
- 1 uur flamenco show
- De gastronomische tour: wijn, tapas en tradities in Triana
- Vanaf 102 €.
- Tijdschema: namiddag
- Inclusief meer dan 6 tapas
- Inclusief 4 tot 5 soorten wijn
- 1 uur flamenco show
Wat voor eten en drinken zijn inbegrepen in de tapas tours in Sevilla?
Drankjes
Wijnen, bieren en nog meer wijn. In Sevilla is het klimaat gewoonlijk mild, zodat een koud biertje op prijs wordt gesteld en nog meer als de kwaliteit goed is, zoals in de stad, maar de plaatselijke wijn is beroemd. De meest populaire tavernes en wijnhuizen hebben de specialiteit van het huis, een rode wijn, sherry, manzanilla, witte wijn of zelfs vermout. Op wijn gebaseerde cocktails, zoals tinto de verano, zijn gebruikelijk.
Voedsel
Een goede proeverij begint met Spaanse gezouten vleeswaren en kazen. Gepekelde kazen, sobrasada, chorizo, bloedworst en butifarra-worst passeren allemaal de revue, om te eindigen met de ster van het huis: Iberische ham.
We gaan verder met soepen, crèmes en salades zoals Andalusische gazpacho, salmorejo, ratatouille en pipirrana. Tenslotte zijn er de specialiteiten van elk restaurant en de seizoensgebonden specialiteiten. Van de slakken tot de garnalen of de "pescaitos fritos" (gefrituurde vis) zijn absoluut voortreffelijk, daarom is een gastronomische rondleiding een van de dingen die uin Sevilla moetzien en doen.
Wat zijn de voordelen van een tapas-tour met gids in Sevilla?
- Voorkom onaangename verrassingen. In Sevilla en in het algemeen in Spanje zijn tapasbars heel gewoon, maar de meest opvallende, de traditionele, zijn alleen bekend bij een kenner. Het is gemakkelijk om te verdwalen tussen bars van gemiddelde of zelfs slechte kwaliteit. Een gastronomische gids is een expert die niet teleurstelt in zijn keuze, hij zal u wegwijs makenin Sevilla.
- De taal. Hoewel Sevilla een van de populaire toeristische bestemmingen van Spanje is, vooral in de zomermaanden, is er in de Andalusische stad van alles te doen en te zien, maar in de meeste steden wordt geen Engels of een andere vreemde taal gesproken. Een tweetalige gids staat u bij, verduidelijkt uw twijfels en brengt u in contact met Andalusië.
- Kennis van de cultuur en tradities. De Andalusische cultuur is legendarisch, de gerechten bieden een zintuiglijke ervaring die de gids toevoegt aan de culturele achtergrond. De Andalusische gids belicht de waarde van de cultuur en de gastronomie van elk gerecht en geeft uitleg over de tradities en het historisch erfgoed tijdens zijn rondleiding door de stad.